2 μερίδες
15 λεπτά
2 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
1/2 κ.γλ. Κανέλα
1 κ.γλ. Baking Powder
1 κ.γλ. Μέλι
1 μέτρια μπανάνα
2 Αυγά
1/2 φλιτζ Βρώμη
Τα pancakes είναι ένα αγαπημένο πρωινό που η πλειοψηφία αν μπορούσε θα το έτρωγε καθημερινά! Η παραδοσιακή συνταγή των pancakes δεν θα την χαρακτηρίζαμε και τόσο υγιεινή καθώς έιναι χαμηλή σε φυτικές ίνες και πλούσια σε ζάχαρη και βούτυρο. Αυτό βέβαια δεν μας εμποδίζει να τα καταναλώνουμε και να τα απολαμβάνουμε. Τι όμως, κι αν θέλουμε να τρώμε pancakes πιο συχνά στην διατροφή μας. Ευτυχώς υπάρχουν εναλλακτικές που αντικαθιστούν συγκεκριμένα συστατικα της παραδοσιακής συνταγής, καθιστώντας τα υγιεινά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τη βρώμη στο μίξερ να γίνει σαν αλεύρι.
- Σε ένα μπωλ λιώνω την μπανάνα με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε στο μπωλ, τα αυγά, τη κανέλα, το baking powder, το μέλι και τη βρώμη στο μπωλ και ανακατεύουμε.
- Σε τηγάνι αντικολλητικό (ή με λίγο λάδι) αρχίζουμε και φτιάχνουμε τα pancake μας παίρνοντας κάθε φορά ίδια περίπου ποσότητα.
Ιδέες για σερβίρισμα:
Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά / μέλι / ξ.καρποί / φυστικοβουτυρο/ λιωμένη κουβερτούρα / φρούτα
Nutrition Facts
per serving
Calories……………240 gr
Carbohydrate………..36 gr
Sugar………………0.5 gr
Protein…………….10 gr
Fats……………….7 gr
High Levels in:
Potassium, Ph, Carotenoid