Blog Post

Μπάρες Δημητριακών (με αμύγδαλα)

μπάρες δημητριακών

20 μερίδες

30 λεπτά

Εύκολη

ΥΛΙΚΑ


2 φλιτζ (200γρ) βρώμη

200γρ αμύγδαλα

250γρ Χουρμάδες με κουκούτσι

2-3 κ.σ. Λιναρόσπορος (σπασμένος)

60γρ κουβερτούρα

Οι μπάρες δημητριακών είναι μία ιδανική επιλογή για σνακ καθώς παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις την ημέρα σου. Πλούσιες σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Η συνταγή αυτή έχει αρκετές παραλλαγές αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξηρούς καρπούς ή βούτυρα αυτών της επιλογής σου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) σε ένα μπολ με ζεστό νερό και αφήνουμε για 10′.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη βρώμη, τα αμύγδαλα κσι το λιναρόσπορο.
  3. Χτυπάμε τους μουλιασμένους χουρμάδες στο μίξερ με 2-3 κ.σ. νερό από το μπολ που μούλιασαν μέχρι να γίνει μια πάστα.
  4. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μου σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε καλά (αμύγδαλα, βρώμη, χουρμάδες).
  5. Τοποθετούμε σε ένα ταψί (με αντικολλητικό χαρτί).
  6. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την απλώνουμε πάνω απο τις μπάρες.
  7. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο και αναμένουμε 3-4 ώρες.
  8. Μόλις έχει παγώσει , κόβουμε σε μερίδες (35γρ) και αποθηκεύουμε σε μπολ στο ψυγείο.

Ιδέες για σερβίρισμα:
συνοδεύστε το με ένα φρούτο της επιλογής σας για καλύτερο κορεσμό και βιταμίνες.

Διατροφική Αξία

Ανά μερίδα (35γρ)

Θερμίδες………………140γρ
Υδατάνθρακες………..13γρ
Σάκχαρα……………….<1γρ
Πρωτεΐνη………………..4γρ
Λιπαρά…………………….8γρ

Υψηλή περιεκτικότητα σε:

Διαιτητικές ίνες, Κάλιο, Μαγνήσιο, Φωσφόρο, Σελήνιο

Μοιράσου αυτό το άρθρο!

Κλείσε μία δωρεάν συμβουλευτική

Συμπλήρωσε την φόρμα μας και λάβε άμεσα εξατομικευμένη συμβουλευτική. Ξεκίνησε εδώ.

Scroll to Top