"Πως γίνεται να υπάρχουν κοπέλες που τρώνε ότι θέλουν και δεν παχαίνουν;;"

Δεν περίμενα ποτέ μου να συντάξω το συγκεκριμένο μήνυμα αλλά μετά από πάρα πολύ σκέψη, σαν γυναίκα και εγώ, θέλω να μιλήσω στην γυναίκα εκεί έξω η οποία αντιμετωπίζει δυσκολία με κάποια παραπανίσια κιλά!

Σε μικρή ηλικία, 12ετών ήμουν ύψος 1,60m και 70kg, καταλαβαίνεις πάνω κάτω σαν παιδί πως φαινόμουν! Μεγάλωνα και δεν μου άρεσε ο εαυτός μου στον καθρέφτη και το χειρότερο είναι το bulling που άκουγα σε ημερήσια βάση.

IMG_5242

Με έκανε να νιώθω ότι δεν με χωράει το σώμα μου, 

 

ζήλευα τα κορίτσια που είχαν ωραίο σώμα! Ντρεπόμουν να φάω μπροστά σε άλλους γιατί θα με θεωρήσουν “χοντρή” όπως έλεγαν.…  Ήθελα να βρω το μαγικό φίλτρο ώστε να τρώω όσο θέλω και να μην παχαίνω!  

Όσες προσπάθειες κι αν έκανα κανένα αποτέλεσμα, έφτασα σε σημείο να τρώω ένα μήλο την ημέρα γιατί απλά δεν ήξερα τι να κάνω για να αλλάξω αυτό που ήμουν (ευτυχώς αυτή η τρέλα δεν κράτησε πολύ).

Η μοναδική απορία που είχα πάντα, καθώς έβλεπα άτομα τις ηλικίας μου που τρώγανε ότι θέλανε και πραγματικά ξαφνιαζόμουν ήταν: 

πως γίνεται να υπάρχουν κοπέλες που τρώνε όσο θέλουν και δεν παχαίνουν”, 

δεν καταλάβαινα τι γινόταν.

Αυτό με ώθησε στο να πάω και να σπουδάσω διαιτολογία και να γίνω όσο πιο καλή στη δουλειά μου!! Ο σκοπός μου, να καταλάβω όσο πιο καλά μπορώ το ανθρώπινο σώμα και τι είναι αυτό που βοηθάει κάποιους ανθρώπους να χάνουν πιο γρήγορα κιλά και τι είναι αυτό που άλλους τους δυσκολεύει.

Στα πλαίσια των σπουδών μου κατάφερα να χάσω και όλα τα παραπανίσια κιλά και να τα διατηρήσω μέχρι και σήμερα. 

Τελικά δεν χρειάστηκε να πεινάσω, δεν χρειάστηκε να στερηθώ το μόνο που έκανα ήταν να απολαμβάνω και να ακούω το σώμα μου.

Μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης
Προεδρείο στο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας

 

Το όνομα μου είναι Θάλεια Λαμπίδη, τελείωσα τις σπουδές μου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, έκανα μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και συνεχίζω τη διαρκής εκπαίδευση με ενεργή δράση σε επιστημονικά συνέδρια.

Έχω βοηθήσει πάνω από 100 γυναίκες να χάσουν κιλά, να αγαπήσουν το σώμα τους και πρωτίστως να τα διατηρήσουν.

 

Και επειδή ασχολούμαι με γυναίκες καθώς είναι διαφορετικό το σώμα της γυναίκας από του άνδρα, αν θέλεις να έρθουμε σε επικοινωνία για να δω αν μπορώ να βοηθήσω θα πρέπει πρώτα να σε γνωρίσω και να δω τις ανάγκες σου. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω αν δεν μιλήσουμε, να μου πεις λίγα λόγια για εσένα. Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και εγώ θα σε καλέσω μέσα σε 24-48 ώρες για μια σύντομη επικοινωνία.

Αν αναρωτιέσαι αν “αξίζει τον κόπο”, δες τι έχουν να πουν κάποιες κοπέλες που έχουν ήδη συνεργαστεί μαζί μου:

Η Θάλεια Λαμπίδη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με προπτυχιακές σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc (MedSci) στην Κλινική Διατροφή, σε ένα από τα διακεκριμένα πανεπιστήμια παγκοσμίως αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας, στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Έχει μετεκπαιδευτεί σε παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, όπως το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου  και στην αθλητική διατροφή ολοκληρώνοντας σεμινάρια υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Monash της Αυστραλίας και της Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής (ISSN) των ΗΠΑ.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και έχει λάβει καθήκοντα αναπληρωματικού μέλους του Διοικητικού Συλλόγου του ΠΣΔΔ από το 2022 ενώ δεν παύει να παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στον χώρο της διατροφής, για τη συνεχή εξέλιξη της.

Στόχος της είναι η υγεία και η σωστή διατροφική εκπαίδευση των ατόμων για την επιτυχία του υγειούς σωματικού βάρους.Φιλοσοφία της είναι η εξατομίκευση και η σωστή καθοδήγηση. Καθένας μας είναι διαφορετικός με διαφορετικές ανάγκες, επιθυμίες και συνήθειες. Βασικός στόχος η υγιή σχέση με το φαγητό χωρίς πιέσεις και περιορισμούς.

Scroll to Top